Fillepinger, Uffe og Affe og balladen om bolsjerne – del 2 af 2

Fillepinger, Uffe og Affe og balladen om bolsjerne

del 2 af 2

Drømmebolsjerne er stadigvæk væk, men I har en plan. I skal bare lokke tyvene frem på en snedig måde. Men hvor er det de har bygget sit hus?!

Karakterer du møder på rejsen

del 2 af 2

“Hej, (barnets navn), vågn nu op!”
Nogen stikker en lang finger lige ind i din mave. Du begynder langsomt at bevæge dig. Det føles, som om du har sovet i 100 år. Da du åbner munden for at svare, bliver den fuld af blade.
“Bvadr,” siger du og spytter.
Nu er du omsider helt vågen og ser, at du ligger i en busk. Vilter er ved at kravle ud af den samme busk, mens han gaber så stort, at en due ville kunne flyve ind i munden på ham. Nu husker du. Fillepinger. din hjemby-tyvene Uffe og Affe og de stjålne drømmebolsjer.
“Drømmebolsjerne!” råber du og ser på Vilter.
Han flyver ud af busken, og lander på benene.
“Kom, (barnets navn). Nu skal der fanges frække tyveknægte!” råber han og begynder at danse rundt på gaden, men sætter sig så igen på fortovet og gaber igen.
“Det er stærke sager de der sove-drømmebolsjer,” siger han, og prøver at ryste den sidste søvn af sig som en våd hund, der ryster vandet ud af pelsen.

Du får øje på Fillepinger. Han står ved siden af busken, høj og tynd med sit vilde, krøllede og grå hår.
“Jeg har prøvet at vække jer i lang tid,” siger han. “Jeg blev så bekymret, at jeg helt har glemt at pille næse. Det er ellers så dejligt. Og mine fingre er ellers så lange, at de kan komme helt ind og få fat i de mest klistrede bussemænd. Det er dem, der smager bedst.”
“Aj, ad Fillepinger,” siger du, men Vilter griner bare.
“Ha ha! Det er nemlig rigtigt, de klistrede smager af vingummier, der har ligget dejligt længe nede i lommen. Er det ikke rigtigt, (barnets navn)?
Du ryster på hovedet.
“Men gode, gamle, langfingrede landkrabbe,” fortsætter Vilter. “Er du klar over, hvad der sker, når tyvene finder ud af, at det ikke er almindelige bolsjer, de har stjålet? Og hvordan de kan bruge usynlighedsbolsjerne til at stjæle endnu mere?”
Vilter ser Fillepinger alvorligt lige i øjnene.
“Hvad skal vi sige til politiet? At to berygtede tyve har gjort sig usynlige, gået igennem væggene ind til den store bankboks i din hjemby Bank og bagefter er fløjet afsted med byttet – fordi du lånte mine drømmebolsjer!”
Vilter ryster på hovedet.
“Du kunne da godt have holdt dine bolsjer lidt mere for dig selv, hvis de er så særlige,” siger Fillepinger irriteret.
“Hold nu op med at skændes,” siger du, “så vi kan finde tyvene og stjæle bolsjerne tilbage igen.”
De to kigger på dig og nikker.

Vil du læse mere?

Denne godnathistorie er en del af Drømmepakke 1

Udover denne historie får du 9 andre spændende, sjove og skøre godnathistorier hvor dit barn har hovedrollen sammen med Vilter Ørngot, verdens bedste drømmepilot. Lad dit barn drømme med Vilter i aften!