Vilter Ørngot

Hvem er

Vilter Ørngot

–  verdens bedste drømmepilot

 

Se alle vores karakterer
Vilter fortæller:

Jeg vil gerne fortælle om mig selv, men regn med, at jeg ikke taler helt sandt. I virkeligheden er jeg meget sejere, end jeg får det til at lyde.

Nogen siger, at jeg stadig er et barn, men jeg ved nu ikke rigtigt. Jeg har oplevet så meget, at jeg føler mig helt voksen. Jeg er også klog nok til at være voksen. Og hvis jeg ville, kunne jeg købe mig et hus og en bil og så meget fredagsslik, at der var rigeligt til alle ugens dage.

Men jeg gider i hvert fald ikke være voksen. Voksne er kedelige. De går på arbejde hver dag og skal slå græs i weekenden, hvis de har en have, og de skal hele tiden købe ind, så der er nok mad og toiletpapir, og hvad er det sjove ved det? Og så siger de alt for tit, at det er sengetid.

Men det værste ved voksne er, at de ingen fantasi har. Hvis du fortæller dem, at du har været med mig på tur i et rumskib til Omvendtplaneten, eller at mit flyvende skib Lakridsalia nogle gange hænger fortøjet til lygtepælen ude foran jeres hus, så tror de ikke på dig. Voksne er så dødsens alvorlige.

Det er derfor, jeg helst vil være sammen med andre børn. Især når jeg kan hjælpe dem med at drømme fantasifulde drømme. Jeg elsker at se deres store øjne, når vi flyver op til Skykongen Knud eller graver så langt ned i Jorden, at vi kommer ud på den anden side.

Det er en ret sjov historie, hvordan jeg fandt på at være drømmepilot og lave drømmebolsjer, der kan få alting til at ske. Men jeg fortæller den ikke, for så vil alle jo bare gøre det samme, og jeg kan godt lide at være noget helt særligt. Jeg vil dog gerne fortælle, at jeg overvejede, om jeg i stedet skulle være superhelt. Jeg havde endda fundet et godt navn: Magilter.

Så skulle jeg være drengen med så magiske kræfter, at jeg kunne styre alt i hele verden. Men for det første er det hårdt arbejde at styre alting. Og for det andet har superhelte altid superfjender. Altså sådan nogle onde nogen, der bare gerne vil slå superhelte ihjel, og hvad er der sjovt ved at være død superhelt? Meeen – måske vil jeg alligevel prøve at være deltids-superhelt på et tidspunkt.

Lige nu er jeg Vilter Ørngot, verdens bedste drømmepilot, der kan få alle børn til at drømme de vildeste og sjoveste eventyr. Vidste du i øvrigt, at Ørngot betyder pudevår på det sprog, der hedder svensk? Pudevår er et gammelt navn for pudebetræk, så egentlig hedder jeg Vilter Pudebetræk. Jeg synes selv, at det er et ret sejt navn.

Ind imellem spørger nogen mig, hvor jeg kommer fra, men det er ikke sådan lige til at svare på. Jeg kommer alle mulige steder fra. Nogle gange fra højre, andre gange fra venstre, men mest oppefra, for jeg elsker at flyve.

Nogle børn spørger mig også, om jeg har nogen søskende, og jeg har faktisk en søster, men hende gider jeg ikke tale om, for hun har gemt min usynlighedskappe og vil ikke sige, hvor den er. Men hvis vi bliver gode venner igen, skal du nok få lov til at høre om hende. Hun er faktisk ret sej, når hun ikke lige er mega irriterende.

Nå, jeg kunne tale om mig selv i timevis, men jeg har drømme, som skal drømmes og skibe at flyve rundt i. Vi ses i nat!

Søvnige hilsner fra din helt egen

Vilter Ørngot