Affe og Uffe

Hvem er

Affe og Uffe

–  de kaffedrikkende og klunsede tyveknægte

 

Se alle vores karakterer

Det er langt imellem de dumme typer i Vilters godnat drømme. Heldigvis, fordi så var det jo ikke drømme længere, men mareridt! Affe og Uffe er en undtagelse. De er tyveknægte, men nogle ret dårlige tyveknægte.

Vilter fortæller:

 

Affe og Uffe, sikke nogle banditter! Ja, det er det, de er. To tyveknægte som simpelthen ikke kan lade være med at stjæle ting, der ikke er deres. Men det bliver de nødt til. Altså at stjæle ting, som ikke er deres. Hvis det var deres, ville de jo ikke være tyveknægte.

Så Affe og Uffe er tyve. Det er deres arbejde. Heldigvis er de ikke verdens bedste tyve, og de er heller ikke de farligste. Men nogle skal jo være tyve. Eller ville de stjålne ting jo aldrig forsvinde.

Nogen siger, at Affe og Uffe er brødre, men jeg ved ikke, om det passer. De er ret forskellige. Men det er brødre jo nogle gange. Måske er de fætre? Affe er lille og tynd. Uffe er stor og tyk.

De gør det meste sammen. De bor sågar sammen. Vidste du, at de har bygget et lille hus på taget af indkøbscentret i din by? Det er det ikke mange, der ved. Især ikke dem som ejer indkøbscentret. De ville nok ikke synes særlig godt om det, hvis de vidste, at Affe og Uffe bor deroppe, og at de hver nat går ned i slikafdelingen og spiser af poserne!

Affe er den kloge af de to. Det mener han i hvert fald selv. Og så længe Uffe ikke ved, at han mener det, er han sikker på, at han har ret. Altså Affe. Er du med?
Affe eeeelsker kaffe. Der er dem, der siger, at det er det eneste, han spiser. Jeg vil nu mene at det er det eneste, han drikker, men lad nu det ligge.

Det er ikke sikkert, at du ville få øje på Affe på lang afstand, for han er ikke ret høj. Men hvis du fik øje på ham, ville du se en lille, tynd skikkelse iført en lang, mørk kappe. I den ene hånd kan du være sikker på, at han holder et papkrus med kaffe. Det har han nogle gange i den anden hånd også. Med mindre den er optaget af at holde på tyvekoster. Eller er sat i håndjern. Det har den prøvet ret mange gange. Ja, det har den anden hånd nu også.

Lige siden han var en bittelille tyveknægt, har Affe elsket kaffe. Han har været vild med det, fra før han kunne sige K.
“Mig affe, mig affe,” råbte han som helt spæd til sin stakkels mor. Det var sådan han fik sit navn.

Uffe er som sagt stor og tyk. Til gengæld er han klumset. Vildt klumset! Han kan falde over sin egen skygge midt om natten. Og hvis han skulle være på ørkenvandring, kan du være sikker på, at han går med næsen først lige ind i den eneste kaktus i hele ørkenen.
“Uffe!” siger han så. Det siger han hver gang, han bumper ind i noget. Og det gør han hele tiden.
Bump.
“Uffe.”
Skramle-bonk
“Uffe!”
Så derfor kaldes han for Uffe.

Så hvis du får øje på en kaffedrikkende, surmulende, tynd filur i en mørk kappe, som står og skælder ud på en stor, tyk figur, der lige har væltet en skraldespand eller noget andet larmende, så ved du, hvem de er. Og så gælder det om at holde på hat og briller – ellers er begge dele pludselig væk.

Hilsen verdens bedste drømmepilot

Vilter Ørngot

Du kan læse om Affe og Uffe i følgende historier: