Den nat du gravede hele vejen til den anden side af jordkloden – del 1

Den nat du gravede hele vejen til den anden side af jordkloden

del 1 af 2

Med Vilters særlige gravemaskine kan man grave lige så dybt, man vil. Og det er ikke småting, man møder undervejs. Men hvor mon du ender?

Karakterer du møder i drømmen:

del 1 af 2

Du har hørt noget mærkeligt: Hvis man graver et hul i jorden og bliver ved med at grave længe nok, så dukker der pludselig kinesere op! Du forstår det ikke helt, for hvad laver de langt nede i et hul? Og kan de alle sammen være der?

Faktisk har du haft svært ved at falde i søvn, fordi du skulle huske alle de spørgsmål, så du kunne stille dem til Vilter, når han kom i din drøm. Du har allerede prøvet at spørge din far, men han siger bare, at kineserne ikke bor nede i hullet, de bor omme på den anden side af jorden. Voksne forstår ingenting. For hvis kineserne bor helt deromme, hvad sjovt er der så ved at rejse til din hjemby bare for at kravle ned i et hul?

Så! Der er nogen, der rumsterer i mørket på dit værelse. Er det fordi, du er vågen, eller fordi du er vågen i din drøm? Det er lige meget, du lader i hvert fald, som om du sover, for så længe man har lukkede øjne, kan man ikke se noget uhyggeligt.
Det ville være smart, hvis man også kunne lukke ørerne. Du prøver at folde dem sammen, men det virker ikke, for du kan sagtens høre fodtrin, der kommer tættere og tættere på. Nu kan du lugte nogen, der lugter af våd jord og ville ønske, man kunne slå en knude på næsen.
Aj, forresten. Det ville nok gøre ondt. Og se ret dumt ud.

Du mærker nogen eller noget ånde på dit ansigt, og det er der ikke noget at gøre ved. Du er for bange til at åbne øjnene og se, hvem det er, men så husker du, at din mor engang sagde, at det bedste forsvar er et angreb. Hellere forskrække end blive forskrækket.
“BØH!” råber du højt og åbner øjnene, og nogen skriger i mørket.
“ÅHH!

Du tænder din natlampe, og der står ven1! Du kan næsten ikke kende din ven, der er møgbeskidt af mudder. Hele hovedet er smurt ind i det også – undtagen øjnene, hvor Vilters flyverbriller sidder.
“Hej ven1! Er du faldet i en mudderpøl?” spørger du og kan ikke lade være med at grine lidt.
“(barnets navn), helt ærligt. Først forskrækker du mig. Så gør du nar af mig. Hvis det skal være på den måde, skal du måske slet ikke med til jordens indre?” siger ven1 surt.

Jordens indre? Hvad er nu det for noget?
“Vilter har vundet en gravemaskine i en flødebollekonkurrence,” forklarer ven1. “Den er mega sej og kan grave vildt dybt, men vi har brug for din hjælp.”
“Hvor er Vilter?” spørger du – stadig lidt forvirret over det der med jordens indre.
“Han sidder i maskinen nede i hullet og kan ikke komme videre på grund af lavaen. Det er det, du skal hjælpe os med,” svarer ven1.

Vil du læse mere?

Denne godnathistorie er en del af Drømmepakke 4

Udover denne historie får du 9 andre spændende, sjove og skøre godnathistorier hvor dit barn har hovedrollen sammen med Vilter Ørngot, verdens bedste drømmepilot. Lad dit barn drømme med Vilter i aften!