Da du blev den bedste til alting – og alting gik galt

Da du blev den bedste til alting – og alting gik galt

Nogle gange kunne det være rart at være den bedste til noget. Vilter advarer dig, men du får alligevel et drømmebolsje, der gør dig den bedste til alt. Og det er slet ikke, som du troede.

Karakterer du møder i drømmen:

Du vågner ved en lyd, du ikke kender. Det er stadig helt mørkt på dit værelse, så du kan ikke se, hvad det er, men du har på fornemmelsen, at lyden har noget med Vilter Ørngot at gøre. Mærkelige, ukendte lyde om natten har som regel noget med ham at gøre, og de plejer også at involvere dig på en eller anden måde. Heldigvis er det altid sjovt.

“Vilter?” spørger du ud i mørket.
“(barnets navn)!” svarer Vilter.
“Er det dig, der laver den der lyd?”
“Nej, det er alle mine medaljer.”
“Har du vundet medaljer?”
“(barnets navn), helt ærligt. Kender du måske nogen, der går rundt og stjæler andres medaljer?”
“Du kunne da godt finde på at…”
“Må jeg så være fri! Jeg har vundet alle mine medaljer på ærlig vis, fordi jeg er den bedste til alting.”

Du siger ikke noget, selvom det ikke er helt rigtigt. Vilter tror, han er den bedste, men han kommer tit galt afsted. Og hvis han ikke havde sine drømmebolsjer, der gør alting muligt, hvad ville han så egentlig være rigtig god til?

Men du er alligevel lidt misundelig på ham, for nu, hvor du tænder lyset, kan du se, at der hænger mindst 10 medaljer rundt om hans hals. Alle i guld.
“Den her er for førstepladsen i ko-kast,” siger han og viser en af medaljerne frem. “Og den her er fra verdensmesterskaberne i 500 meter ræs på skøjter mellem isbjørne. Den her er også rigtig sej, den vandt jeg for at kunne gå på hænder hele vejen gennem en brændende dyrehandel fuld af slanger og edderkopper. Der var også vilde kaniner!”

“Har du ikke vundet nogen almindelige sportsgrene. Håndbold eller fodbold eller sådan noget?” spørger du, men Vilter griner bare.
“Hvem gider dog vinde den slags kedelig ting, når man kan være den bedste til hvad som helst?”
Og det er selvfølgelig en god pointe, tænker du. Det kunne faktisk være ret fedt at være den bedste til hvad som helst.
“Vilter,” siger du, “har du egentlig et drømmebolsje, der kan gøre mig til den bedste i alting – bare en enkelt dag?”

Vilter ser på dig med et mærkeligt blik.
“Det er et af mine mest farlige bolsjer. Det tror jeg ikke, du har lyst til at prøve.”
Du forstår ikke, hvad han mener. Hvad farligt er der i at være den bedste?
“Du skal regne med, at dem, der er de bedste, ikke altid er de mest populære,” siger han så, og det forstår du heller ikke, for de mest populære, du kender, er da dem, der enten er bedst til sport eller til skole eller til at være pæne eller sjove at lege med. Alting handler da om at være rigtig god til noget, så det må da være det allerbedste at være den bedste.
“Man kan godt være rigtig god til noget, men hvis man er den bedste til alting, kan det også være lidt irriterende,” prøver Vilter at forklare.

Vil du læse mere?

Denne godnathistorie er en del af Drømmepakke 4

Udover denne historie får du 9 andre spændende, sjove og skøre godnathistorier hvor dit barn har hovedrollen sammen med Vilter Ørngot, verdens bedste drømmepilot. Lad dit barn drømme med Vilter i aften!