Den nat din bamse blev levende

Den nat bamse blev levende

Kan legetøj blive levende? Kan bamse? Selvfølgelig, med et drømmebolsje er alt muligt, og det er ikke så lidt, bamse har at fortælle dig.

Karakterer du møder i drømmen:

Åh, hvornår vågner du, du kan næsten ikke vente mere på at komme til at drømme med Vilter. Er du vågen nu? Du kigger dig omkring. Der er helt mørkt. Er det fordi, dine øjne stadig er lukkede, eller er der bare mørkt?

Du prøver at åbne øjnene. Hov! De var faktisk lukkede, og nu ser du verdens bedste drømmepilot, Vilter Ørngot, sidde ovre og hjørnet af dit værelse. Han taler med en, kan du høre, selv om han hvisker. Hvem taler han dog med på dit værelse om natten, som ikke er dig?

“Vilter,” siger du højt, “hvem taler du med, som ikke er mig?”
Han drejer hovedet og smiler.
“Hej (barnets navn). Godt du er vågen. Der er en her, du skal møde.”
Nu bliver du da for alvor nysgerrig. Hvem taler han om?

Du står ud af sengen og går over til ham, og der sidder han sørme og taler med bamse!
“Hej (barnets navn),” siger bamse.
Du aner ikke, hvad du skal sige. Du har tænkt så mange gange, at hvis bare bamse kunne tale, ville I ikke lave andet end at snakke og snakke og snakke om alt i hele verden. Og nu sidder bamse der og taler til dig.

“Har du slugt din tunge eller hvad?” siger bamse og griner, og du tager den i dine hænder og giver den et kæmpe kram.
“bamse, du kan tale!” siger du glad.
“Det kan du da også.”
“Men hvordan, jeg forstår det ikke?”
“Forstår du ikke dansk, din dummernik,” ler Vilter hånligt.
bamse skubber til Vilter, og Vilter finder sit aller bredeste smil frem.

“Levende-legetøj-bolsjet er et af mine allerbedste drømmebolsjer,” siger han og forklarer, at der går lang tid imellem, at han har et, for de er meget svære at lave. Det kræver både sjældne planter fra de varme lande, tre halefjer fra en forelsket pingvin, 37 gennemtyggede gajoler fra en troldmand på Grønland og en lille smule rødt sved fra en flodhest med mavepine. Og det hele skal røres sammen i en gryde af en pige, der aldrig er blevet kysset.

Men forleden lykkedes det at skaffe det hele, og dybt nede i vulkanen, hvor alle drømmebolsjerne bliver skabt, havde Vilter puttet det helt særlige bolsje ned i sin slikpose og straks tænkt på dig, fortæller han, og du bliver helt varm indeni.

“Undskyld, at jeg glemte dig dengang i bilen,” siger du til bamse, selvom du selvfølgelig også sagde det dengang, du opdagede det, men da vidste du jo ikke, at bamse kunne høre dig.
“Og at jeg tabte saftevand på dig. Og kastede med dig, da jeg blev sur,” fortsætter du.
“Det gør ikke noget. Sådan er det at være legetøj,” siger bamse og smiler til dig.

“Men hvordan er det ellers at være legetøj?” spørger du, for det har du tit tænkt over.
“Det er ret dejligt,” svarer bamse, “for man får en masse kram.”
“Men hvad så, når jeg sover eller ikke er hjemme til at lege med dig?” vil du vide.
“Så leger jeg bare med alt dit andet legetøj,” forklarer bamse. “Det kan faktisk blive ret vildt, især om natten. Det er utroligt, at du aldrig vågner.”

Vil du læse mere?

Denne godnathistorie er en del af Drømmepakke 4

Udover denne historie får du 9 andre spændende, sjove og skøre godnathistorier hvor dit barn har hovedrollen sammen med Vilter Ørngot, verdens bedste drømmepilot. Lad dit barn drømme med Vilter i aften!