Et eventyr, en heks og jagten på bamse – del 2 af 4

Et eventyr, en heks og jagten på bamse

del 2 af 4

Hvad har 12 guldtallerkener, en tjørnehæk og en spinderok til fælles? Din bamse er stadig to skridt foran jer, da I lander i et nyt klassisk eventyr.

Karakterer du møder på rejsen

del 2 af 4

Klask!
Du vågner af, at noget lander på din arm. Noget vådt og klistret. Det løber ned langs armen mod din hånd.
“Hahaha!”
Du hører et velkendt grin ved siden af dig. Det er selvfølgelig Vilter Ørngot, drengen med bolsjerne og de fantastiske drømme. Dine drømme!
“Det var godt ramt af den gås,” ler Vilter.
Han former hænderne til en tragt foran munden og råber til en gås, der flyver forbi:
“Du ramte plet, lige på (barnets navn)!”
Adr, nu ved du, hvad det er, du har fået i panden. Gåselort! Vilter triller rundt af grin, mens du prøver at finde noget at tørre fuglelorten af med, før den løber ind i dit øre. Heldigvis triller storgrinende Vilter hen til dig, og du kan tørre gåselorten af i hans stribede skjorte, uden han opdager det.

Men hvor er I? Det sidste, du husker, er, at du faldt i søvn i en skov, mens I sank ned i en bølgende græsplæne efter at have hjulpet Hans og Grete med at slippe fri fra den onde heks. Og bamse! Nå ja! I er på jagt efter bamse, som er draget på eventyr efter at have spist et af Vilters synke-drømmebolsjer.
Du sidder på en stor græsplæne. Over dit hoved sejler små hvide skyer forbi. De ligner klumper af candyfloss med vaniljesmag, der danser samba i den blide vind. Solen smiler og sender sine varme, bløde stråler ned over jer. Græsplænen skråner ned mod en lille landsby, og bag landsbyen ser du et slot med tinder og tårne. En stor tjørnehæk vokser op over muren, som går hele vejen rundt slottet. Det hele ligner noget fra en film om gamle dage. Gad vide hvilket eventyr, I nu er endt i!
“Kom Vilter, lad os finde ud af, hvor vi er, og hvor bamse gemmer sig!”
Du skubber Vilter væk fra dig, så han laver en kolbøtte, lander på benene og begynder at galoppere ned mod landsbyen, og du skynder dig efter.

Det er virkelig en by fra gamle dage. Den ligner slet ikke din hjemby. Gaderne er smalle, og husene er vinde og skæve og har lave døre. Børn løber rundt og leger, og mænd trækker store vogne med hø og kartofler efter sig. En gammel kone jagter nogle høns, der er sluppet ud af deres bur. En gris grynter fornøjet, mens den spiser dampende affald fra rendestenen. Folk kigger på jer med store øjne, da I går forbi. Men de ser mest af alt ud til at være kede af det.
“Synes du ikke, at folk ser ud til at være lidt kede af det?” svarer du og får øje på et skilt foran indgangen til en butik: Sørensens Neglelak og Guldtallerkener.
“Lad os gå derind og spørge, hvor vi er,” siger du.

Indenfor knitrer pejsen i det ene hjørne, og der er reoler fra gulv til loft langs alle vægge. På nogle af hylderne står neglelak i alle farver i lange rækker. Andre hylder er fyldt med guldtallerkener i forskellige størrelser. TAG 13, BETAL FOR 12 står der på et skilt foran dem.
“Det var et spøjst tilbud,” siger Vilter. “Hvor mange står lige og mangler 13 guldtallerkener?”
Bag et ældgammelt bord står en grå mand iført gråt tøj og negle, der er malet i ti forskellige farver. Han har begravet ansigtet i hænderne og snøfter højlydt.
“Det er min skyld. Det er min skyld det heeele. Stakkels prinsesse! Stakkels kongen og dronningen og hele hoffet. Stakkels byboer, og stakkels, stakkels mig!”

Vil du læse mere?

Denne godnathistorie er en del af Drømmepakke 3

Udover denne historie får du 9 andre spændende, sjove og skøre godnathistorier hvor dit barn har hovedrollen sammen med Vilter Ørngot, verdens bedste drømmepilot. Lad dit barn drømme med Vilter i aften!