Et eventyr, en heks og jagten på bamse – del 1 af 4

Et eventyr, en heks og jagten på bamse

del 1 af 4

Hvad sker der, hvis du pludselig befinder dig midt i et klassisk eventyr med et spiseligt hus og to børn, du er nødt til at hjælpe ud af kløerne på en ond heks?

Karakterer du møder på rejsen

del 1 af 4

“Neeej!”
Du vågner af, at nogen råber på dit værelse. Du åbner øjnene og sætter dig op i sengen. Hvad var det? Det lignede, at noget forsvandt ned i dit tæppe. Men du er lige vågnet, så mon ikke det var dine trætte øjne, der drillede dig.
“Så du det, (barnets navn)? Så du, hvordan bamse forsvandt?”
Du vender dig om. Der er jo verdens bedste og eneste drømmepilot, Vilter Ørngot. Han sidder på knæ i din seng og stirrer på dit tæppe.
“bamse er lige her,” mumler du søvnigt, og krammer bamse.
“Har du flere øjne, du kan åbne, dummernik?”
Vilter hiver bamse fra dig. Men bamse er ikke bamse. Det er dine termobukser.
“Hvad laver mine bukser her, og hvor har du gjort af bamse?” spørger du.
Nu er du omsider rigtig vågen.
“Jeg var i gang med at forberede en drøm udenfor i mudder med fart og knald på og ekstra turbo. Og så er der brug for termobukser. Men så var det, at bamse fik ødelagt den drøm.”

Hvordan kan en bamse ødelægge en drøm? Det lyder som typisk Vilter-vrøvl. Du ser dig om i din seng, men bamse er der ikke. Det er ikke første gang, at bamse forsvinder, men for det meste dukker den op igen i vasketøjskurven eller under din seng eller i køleskabet.
“Hvor er bamse?” spørger du.
“Under tæppet,” forklarer Vilter.
Du kigger på tæppet. Det ligger helt fladt på gulvet, så med mindre bamse har klædt sig ud som pandekage, kan den ikke være der.
“Lige som jeg var ved at have din drøm færdig, så jeg bamse stikke sin pote i posen med drømmebolsjer. Og haps, så havde den slugt et bolsje, med papir på og det hele!”
Vilter springer fra sengen ned på dit tæppe.
“Og så var det, at bamse forsvandt ned gennem tæppet.”
Vilter klør sig bag det ene stritøre.
“Den må have spist et synke-bolsje,” konstaterer han.
“Synke bolsjerne, det skal man da altid,” siger du træt.
Du ved i hvert fald, at man ikke må tygge dem, så får man mareridt.
“Nej, nej, det var et synke-bolsje, bamse spiste. Sådan et bolsje, der gør, at man kan synke ned gennem ting,” forklarer Vilter.
“Så du siger, at bamse var levende, spiste et drømmebolsje og sank ned gennem mit tæppe?” spørger du og ryster på hovedet.
“Præcissimus, (barnets navn) du har endelig forstået det!

Vilter graver et bolsje frem til dig fra sin slikpose.
“Spis det her, så kan vi lede efter bamse!” siger han.
Du propper det i munden. Det er lige som bolsjet selv ved, hvor det skal hen, og før du har nået at smage det, er det sunket ned i din mave. Du mærker efter, men alt føles, som det plejer. Alligevel er du sikker på, at noget er anderledes. Det er det altid efter et drømmebolsje.
“Har du sunket synke-bolsjet?” spørger Vilter, mens han synker sit. “Godt, så er du klar.”
Vilter hiver dig med ud på tæppet. Intet sker.
“Sikken en spændende drøm,” siger du drillende til Vilter. “Sker der overhoved andet, end at vi står på mit tæppe og kigger på hinanden?”

Vil du læse mere?

Denne godnathistorie er en del af Drømmepakke 3

Udover denne historie får du 9 andre spændende, sjove og skøre godnathistorier hvor dit barn har hovedrollen sammen med Vilter Ørngot, verdens bedste drømmepilot. Lad dit barn drømme med Vilter i aften!