Rejsen til Slik-øen – del 1 af 2

Rejsen til Slik-øen

del 1 af 2

I denne godnathistorie rejser du til Slik-øen med Vilters skib Lakridsalia. På Slik-øen, som ligger et sted i Drømmehavet, er alt lavet af slik, så husk at børste tænder ekstra grundigt i aften!

Karakterer du møder på rejsen

del 1 af 2

Mundharpe!
Der er nogen, der spiller mundharpe på dit værelse. Du sætter dig op i sengen, du vender dig om, og du kigger lige ind i Vilter Ørngots brede smil. Han ser forventningsfuldt på dig iført sin stribede pyjamas og med flyverhjelm og flyverbriller skubbet op i panden.
“Er du sulten?” spørger Vilter.
“Sulten? Du har jo lige vækket mig,” siger du. “Men hvis du tager mig med i en spændende drøm, kan det godt være, jeg bliver lidt sulten.”
Han ser undrende på dig.
“Om jeg tager dig med i en spændende drøm? Ha! Har en ko fire ben? Har en tekop to ører? Regner det med hoppebolde om foråret?”
Vilter hopper ned fra sengen og roder i den store kuffert, han har med.
“Selvfølgelig skal du med i en spændende drøm! Skynd dig at få det her tøj på,” siger han og smider noget, der ligner gammelt sømandstøj over til dig. “Og kan du forresten lide slik? Altså, sådan rigtig meget slik, mere slik end du nogensinde har set i dit liv?”

En drøm om slik! Det lyder bestemt ikke som et mareridt. Du skynder dig at få tøjet på. Imens har Vilter fundet sådan en hat frem, som sørøverkaptajner plejer at have på.
“Ohøj matros, er du klar til at sejle med mit skib Lakridsalia til Slik-øen? Skibet holder lige uden for huset.”
“Lakridsalia? Du har aldrig fortalt mig, at du har et skib,” siger du.
“Man kan da ikke fortælle alt,” siger Vilter. “Du har da heller ikke fortalt mig, at du engang tog et stykke slik fra skuffen, selv om du ikke havde fået lov.”
“Det er da ikke det samme,” svarer du. “Men hvad er Slik-øen for et sted? Det lyder lækkert.”
“Jeg falder snart i søvn af alt dit snakkeri. Klap i, så vi kan komme i gang med din drøm. Vi skal ud at sejle!”
“Sejle,” siger du forsigtig. “Men hvad nu, hvis jeg bliver søsyg?”
“Er du nogensinde blevet søsyg i en drøm, (barnets navn)?” spørger Vilter. “Men jeg har selvfølgelig et søsyge-drømmebolsje til dig. Kan du lide fisk?”

Før du når at svare, propper han et bolsje i munden på dig. Det smager af lakrids og kogt torsk. Og lidt af rådden tang. Du sutter så hårdt, du kan på det, så du kan blive fri for smagen. Man må ikke tygge drømmebolsjer, det har Vilter fortalt. Så får man mareridt.
“Må bamse komme med?” spørger du med munden fuld af søsyge-bolsje. “Den har aldrig været ude at sejle, og det tror jeg, den kan lide,” siger du.
“Selvfølgelig skal bamse med, siger Vilter. “Jeg har en redningsvest i bamsestørrelse her et sted,” siger han med hele hovedet nede i kufferten.
“Aha!” råber Vilter og rækker en lille, gul redningsvest op i luften.
I hjælpes ad med at få den på bamse. Den ser ret sej ud med redningsvest på. Vilter tager din hånd og trækker dig med udenfor.

Vil du læse mere?

Få denne godnathistorie helt gratis

– sammen med to andre spændende, sjove og skøre godnathistorier hvor dit barn har hovedrollen sammen med Vilter Ørngot, verdens bedste drømmepilot når du oprettet en profil. Lad dit barn drømme med Vilter i aften!