Et eventyr, en heks og jagten på bamse – del 4 af 4

Et eventyr, en heks og jagten på bamse

del 4 af 4

Gad vide hvor taxa-skyen du faldt i søvn på flyver dig hen! Dig og Vilter får syv nye små venner og møder endnu en prinsesse. Men pas på flotte æbler, de kan godt være forgiftede. Hvad for en historie tror du I ender i denne gang? Og er det mon omsider tid til at indhente din bamse og få den med hjem igen?

Karakterer du møder på rejsen

del 4 af 4

Du drømmer en dejlig drøm om at ligge på en sky, der svæver helt oppe blandt stjernerne. Din krop føles dejligt let, og du hører Vilters mundharmonika spille en velkendt melodi. Vent nu, det er jo ikke en drøm. Eller, det er det jo, men det er en virkelig drøm, og du er sammen med Vilter. I havde lige vækket Tornerose og hele hoffet med et drømmebolsje. Nu husker du det hele: I jagten på bamse endte I på en sky-taxi, der skulle tage jer til nye eventyr.

Ligger du stadig på skyen? Du ligger i hvert fald dejligt blødt. Men hvad er nu det? Dine fødder slår imod noget hårdt og koldt. Er der hårde kanter på en sky?
Du åbner øjnene. Det er ikke en sky, men en seng. En meget lille seng. Den er så kort, at dine ben støder i gavlen ved fodenden. Du ser dig om i et ret stort rum med lavt til loftet. Der er masser af senge, alle sammen lige så små som den, du ligger i. Lige som du skal til at råbe på Vilter, får du en pude over hovedet.
Noget tungt hopper op på din mave, og en masse ivrige fingre begynder at kilde dig. Det kilder rigtig, rigtig meget, og du kan ikke lade være med at grine højt, selvom det ikke lyder så højt under puden. Du skubber det tunge med mange fingre væk, og sætter dig op i sengen. Vilter Ørngot! Selvfølgelig, det er typisk ham at vække dig på den måde. Selv om du var vågen.

“Din gamle sytten-sover, kan du så komme op,” ler Vilter og hopper ud af sengen. Morgenlys stråler ind gennem små vinduer, og der dufter rent af sæbe.
“Hvor er vi nu endt?” spørger du Vilter.
“Det har jeg ikke fundet ud af endnu. Der er sytten korte senge, og en lang madras på gulvet,” siger han. “Jeg har selv talt dem, mindst en gang hver.”
Hvad for et eventyr kan det mon være? Der er en dør, og I åbner den og kigger ud i det, der ser ud til at være det andet rum i en lille hytte. Ild flimrer inde i et gammeldags komfur. En tekande ovenpå komfuret begynder at hyle, og damp vælter ud af tuden på den. Et langt, men lavt spisebord optager det meste af pladsen i det lavloftede rum. Sytten små stole og én stor står rundt om bordet. Der er dækket op til morgenmad. Skåle med dampende grød og nybagt brød står på bordet. Men hvor er alle dem, der skal sidde på stolene?

Pludselig er der en lyd.
“Shh, hører du, Vilter?”
I står helt stille og spidser ører. Jo, der er nogen, der nynner en smuk melodi uden for huset. Døren går op, og en ung kvinde kommer ind i med en spand vand. Hun er meget smuk med kridhvid hud, røde læber og kulsort hår. På hendes gule og blå kjole sidder et hvidt forklæde. Da hun får øje på jer, taber hun spanden og skriger højt. Vandet vælter ud på gulvet, og du må springe til siden for ikke at få våde tæer.

Vilter lægger hovedet på skrå og kigger på den skrigende unge kvinde.
“Har du slugt et vræl, eller trådt på en mus?” spørger han og bukker dybt. “Vilter Ørngot, verdens eneste men absolut bedste drømmepilot. Handelsrejsende i gratis drømme og magiske bolsjer.”
“Vilter hvad-for-noget?” spørger den skrigende pige, da hun er færdig med at skrige. “Hvorfor er I her? Og se nu alt det vand på gulvet! Hvordan skal jeg nå at tørre det op, før de alle sammen kommer hjem?”
“Jeg hedder bestemt ikke Vilter Hvad-For-Noget, mit navn er Vilter Ørngot,” siger Vilter og peger på dig. “Og det her er (barnets navn), min bedste drømmepartner. Hvem er de andre, du taler om taler om?”

Vil du læse mere?

Denne godnathistorie er en del af Drømmepakke 3

Udover denne historie får du 9 andre spændende, sjove og skøre godnathistorier hvor dit barn har hovedrollen sammen med Vilter Ørngot, verdens bedste drømmepilot. Lad dit barn drømme med Vilter i aften!