En abe stjæler din drøm!

En abe stjæler din drøm!

Det er ikke så ofte, at du jagter aber, men i denne drøm drøner du gennem byen på skateboard sammen med Vilter for at få fat i den vigtige taske, som en fræk abe har stjålet.

Karakterer du møder på rejsen

Bump.
Du vågner af en pludselig, høj lyd. Det kan ikke være monstrene under sengen, fordi de er for længst flyttet ind under dine forældres seng. Du ligger med lukkede øjne og funderer over, hvad der mon kan lave sådan en bump-lyd på dit værelse.
En væltet bog – måske på flugt, fordi den ikke vil læses i mere?
Et mini-rumvæsen, der har slået hovedet i reolen?
Eller… Er Vilter kommet med en drøm til dig?
“Hrk-hmm,” siger nogen.
“Mmm?” svarer du.
“Hrk-hkr-hmm,” siger nogen lidt højere. Det hrk-hkr-hmm kender du godt!
“Vilter, du kom,” siger du og slår øjnene op.
“Selvfølgelig. Det er så kedeligt at drømme, når du ikke er med, (barnets navn),” siger Vilter Ørngot.
“Se nu bare her,” fortsætter han og løfter en gammeldags kuffert op fra gulvet og slipper den igen med et tydeligt bump.

Det ligner sådan en taske, læger havde i gamle dage, når de besøgte syge børn. Den er aflang og lavet af brunt læder med beslag i messing.
“Skal du ud at rejse? Eller er du blevet børnelæge?” spørger du og smiler.
“Jeg er hverken børnelæge eller lægebarn,” siger Vilter. “Og jeg skal heller ikke ud at rejse. Men kan du gætte, hvad der er i tasken?”
Du tænker højlydt, mens du klør dig på hagen.
“Du får lige en ledetråd,” siger Vilter. “Det er ikke en swimmingpool. Eller en popcornmaskine. Det er heller ikke en drage, som om det kunne være meget sjovt.”
Vilter ser spændt på dig.
“En lagkage?” spørger du forsigtig.
“Neeeej, dummernik! Så ville tasken jo blive helt klistret.”
Han sætter sig på sengekanten og læner sig hen imod dig.
“Den indeholder din drøm, (barnets navn)!” siger han med sin mest spændende stemme.
“En drøm i en taske? Det vil jeg gerne se,” siger du. “Må jeg kigge?”

Før Vilter når at svare, blæser dit vindue op på vid gab. Ind ad vinduet hopper en abe. Den løber hen til tasken, løfter den op og styrter ud af vinduet.
“Cody, din drømme-taske-tyve-abe!” råber Vilter og farer op. “Chimpansen Cody har stjålet din drøm! Kom, (barnets navn), vi må fange hende!”
Vilter løber hen til vinduet og læner sig ud. Du farer ud af sengen og hopper ned i et par bukser. Fødderne ender i to forskellige sko.
“Cody er lige løbet rundt om hjørnet,” råber Vilter.

Uden for vinduet hænger en lian. Det er sådan en gren, der er god at svinge sig i, så I svinger jer i lianen og ender nede på jorden. Så styrter I rundt om hjørnet. I kan se aben, den løber ned ad gaden med tasken. I springer over en busk og ud på gaden.

Nogen har glemt deres skateboards, og I lander på hver jeres og ruller nu ned ad vejen i høj fart. Du har ingen anelse om, hvordan man standser eller styrer, men lige nu er I på vej i den rigtige retning.

Vil du læse mere?

Denne godnathistorie er en del af Drømmepakke 1

Udover denne historie får du 9 andre spændende, sjove og skøre godnathistorier hvor dit barn har hovedrollen sammen med Vilter Ørngot, verdens bedste drømmepilot. Lad dit barn drømme med Vilter i aften!