Togrejsen i det milde vesten

Togrejsen i det milde vesten

Vidste du at der er en togstation lige udenfor dit værelse? Her tager du en tur til Det Milde Vesten i et højst usædvanligt tog hvor du spiser på fin restaurant, spiller fodbold og bliver helt sort i hovedet.

Karakterer du møder på rejsen

Piiift.
Hvad var det? Du vågner af en høj lyd. Det lød lidt som fløjten på et damplokomotiv. Eller drømmer du måske?
Piiift piiift.
Der er lyden igen. Så er det ikke nogen drøm. Med mindre du er vågnet i drømmen, og nu drømmer, at du er vågen. Du kniber dig selv i armen. Det gør ondt. Så må du være vågen. Med mindre du drømmer, at du er vågen og kniber dig i armen, så det gør ondt. Kan man drømme det? Det må du spørge Vilter Ørngot om på et tidspunkt. Men han er her ikke.

Piiift piiift piiiiiift.
Det lyder, som om lyden er lige uden for dit værelse. Du farer ud af sengen og griber tøjet, som du har efterladt på gulvet, og åbner forsigtigt din dør. Du mødes af dagslys og glade stemmer, for din dør åbner lige ud på perronen på en gammel togstation.
Hvad er det her for noget, tænker du? Hvordan kan det lade sig gøre – der plejer jo at være en gang på den anden side af døren. Men du er ikke bange, du træder bare derud, og da du vender dig om, ser du, at din dør er blevet til en rød trædør med vinduer i, der fører ind i det lille stationshus. Mærkeligt.

Her på perronen går der mennesker ind og ud mellem hinanden med kufferter og børn, hunde og aviser og høje hatte. Det ligner slet ikke din hjemby, selv om det er det, der står på et træskilt på stationshuset.

Et gammeldags damplokomotiv er på vej ind på stationen. Det må være det, du hørte før. Hvid røg vælter ud af skorstenen. Bag lokomotivet er der en masse vogne. Lokomotivføreren læner sig ud af et lille vindue uden glas og vinker til dig. Han er helt sort i hovedet. Toget er nu tættere på, og nu kan du se, at han ligner Vilter Ørngot. Er det ham? Det er det! Det er Vilter Ørngot, der vinker til dig!
“(barnets navn),” råber han, da toget standser. “Kravl op til mig, nu skal du køre et damplokomotiv!”

Vil du læse mere?

Få denne godnathistorie helt gratis

– sammen med to andre spændende, sjove og skøre godnathistorier hvor dit barn har hovedrollen sammen med Vilter Ørngot, verdens bedste drømmepilot når du oprettet en profil. Lad dit barn drømme med Vilter i aften!