Vilter.dk – en startup drøm DEL 1

Vilter.dk – en startup drøm DEL 1
9. april 2018 Anders Larson
En startup-drøm om godnathistorier

Dette er den første del i vores startup blog om vilter.dk. Vi er en startup virksomhed, der tilbyder personliggjorte godnathistorier. Vores mål er at gøre det nemmere, hyggeligere og hurtigere at få børn godt i seng. Bloggen fortæller om hele processen fra idé til virkeliggørelsen af en drøm. Hop på nu – mens vi stadig famler rundt i opstartsfasen – og lær både af vores fejl og det vi rent faktisk gør rigtig!

af Anders Larson

Det er en kliché at sige, at det hele begyndte med en drøm. Men med vilter.dk var det faktisk tilfældet – helt bogstaveligt. Kort fortalt oplevede jeg, at mine børn faldt nemmere i søvn, hvis jeg gav dem en historie at drømme om, som de selv var hovedperson i. Simpel psykologi, men det virker! Nu forsøger vi så at lave en forretning ud af det.

Vilter.dk er min første rigtige startup. Jeg har haft iværksætter idéer før – mange og store og vilde idéer – men det er først nu, jeg for alvor fører en af dem ud i livet. Det er der allerede nu kommet mange erfaringer, brugbar viden og en hel del vigtige erkendelser ud af.

Blandt dem er, at der er utrolig mange som os derude, der går rundt med en iværksætter i maven. Der er også mange, som er lykkedes med deres planer. Og i denne underverden af handlekraftige iværksættere og risikovillige drømmere findes et særligt fællesskab. Igen og igen har vi kontaktet folk for at få hjælp – og fået den uden forventning om, at der blev betalt tilbage. Det er mentaliteten blandt iværksættere, og det er virkelig cool.

Derfor vil vi i denne startup blog gerne give igen med det dyrebareste, vi har: vores børn vores erfaringer. Vi vil lade alle, der har interesse for iværksætteri, komme med helt ind i maskinrummet på vores projekt. Jeg vil på denne blog fortælle om alle vores tanker og overvejelser fra den spæde begyndelse til der, vi er nu. Og tage jer med videre i vores drøm – gennem alle op- og nedture, de store sats og alle hverdagens små spørgsmål – helt frem til, at drømmen forhåbentlig bliver en virkelig succes.

Men hvad er vilter.dk overhovedet for noget?
Det handler om at hjælpe forældre med få deres børn i seng på en god måde ved hjælp af personliggjorte godnathistorier. Men lad mig begynde med at præsentere os, der står bag.

Hvem er vi?

Anders Larson, godnathistorie forfatterJeg er Anders Larson, en 40-årig svensk bådflygtning (jo jo, jeg flyttede over sundet før broen kom). Jeg er uddannet og udøvende jazzmusiker med slem iværksætter-kløe. Med egne pladeudgivelser, hjemmesider om improvisation og basunspil, komponering af nyhedsmails, online copywriting kombineret med mange timers podcasts og lydbøger, har jeg strikket min egen iværksætteruddannelse sammen.

Mine opgaver i vilter.dk er – udover at skrive drømmehistorier – at stå for teknikken (herunder især at kende mine egne begrænsninger), strategi, forretningsudvikling og selvfølgelig komponere Vilters godnatmusik.

 

Lars Henriksen, godnathistorie forfatterMin kompagnon er Lars Henriksen. En 42-årig journalist, der siden 2004 har været ansat på Kristeligt Dagblad og som sideløbende har skrevet syv bøger. Vi har børn i samme klasse, og ud på de sene timer til en forældrefest spurgte jeg Lars, om han ville kvalitetsteste et par godnathistorier, jeg havde skrevet til mine børn. Måske endda være en slags redaktør og selv skrive nogle historier.
Siden er han blevet suget ind i stort set alle dele af udviklingen af Vilters verden. (Det rent tekniske holder han sig dog frivilligt fra.) Udover at skrive drømmehistorier redigerer han også alle mine svenske unoder væk og er knokler med PR og marketing.

 

 

Vores hovedperson!

Og så er der hovedpersonen, hvis man kan kalde en tænkt og tegnet drømmepilot det: Vilter Ørngot. Han er vores bud på en moderne Ole Lukøje og omdrejningspunkt i vores
unikke, personlige og digitale godnathistorier til børn. På vilter.dk indtaster forældre deres barns navn, hjemby, navnene på barnets venner og kæreste tøjdyr, og med de oplysninger kan vi gøre hvert barn til hovedperson i historierne. Det giver børnene et meget tæt forhold til vores Vilter. Faktisk er vi overrasket over, hvor godt Vilters historier rammer sin målgruppe: børn på 4-72 år.

Hver historie er skrevet med det formål at få de børn, der får historien læst højt, til at falde til ro og i søvn. Alle godnathistorierne er derfor bygget op på samme måde: Vilter vækker barnet om natten og tager det med på fantasifulde, sjove og tossede drømmerejser. Til sidst i drømmene vender de tilbage til barnets seng, udmattede af de mange oplevelser og klar til at falde i søvn til lyden af Vilters godnatsang, som han spiller på sin mundharpe.

Vi kommer ikke til at nøjes med personlige godnathistorier. Idékataloget er omfattende, og alt handler om, hvordan vi hjælper børnefamilier med putningen på så mange måder som muligt. Men vi starter her og er meget spændt på, hvor vi ender!

Vi har testet konceptet på 750 børn, og tilbagemeldingerne er ret overstrømmende. Så nu er vi i gang med at bygge den helt rigtige platform til historierne og alle de andre funktioner.

En blog om vores rejse

Er du blevet nysgerrig på at høre mere?
Så følg min blog her på vilter.dk. Jeg forventer at skrive nye opdateringer cirka hver 14. dag. Oftere, hvis jeg har noget på hjerte. Eller mere sjældent, når vi har ekstra travlt med at erobre verden. I næste del af vores startup blog, fortæller jeg om hvordan idéen blev modnet, om hvordan jeg fik en partner, og hvad som gav mig mavefornemmelser nok for at gå videre med projektet.

Vi ses i drømmene!

Anders Larson,
stifter af vilter.dk

Til næste del af denne serie

0 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*