16 tegn på, at dit barn ikke er faldet i søvn (overhovedet)

16 tegn på, at dit barn ikke er faldet i søvn (overhovedet)
24. januar 2019 Anders Larson

Billedet: Eksempler på ikke-sovende børn. Lokale variationer kan forekomme.Og teksten igen, formateret særlig til infographic-forskrækkede forældre.

Det er en helt særlig kunstform at putte børn. Hvis du bliver i tvivl, om projektet er lykkedes, er den ultimative tjekliste lige her. Udarbejdet i samarbejde med vilter.dk og statsautoriseret drømmepilot (aut. dr.pil.) Vilter Ørngot.

1
Åbne øjne. Et sikkert tegn. Prøv at få dem lukket. Vær klar over, at luk-kontakten kan være godt gemt. Gentagne strøg over nakkehårene kan nogle gange aktivere lukkemekanismen.

2
Ustandselig snakken. Også et ret sikkert tegn. Du kan vælge at vente på, at dit barn løber tør for snak, men det kan være en tidskrævende manøvre. Prøv hellere at tale barnet fra at snakke videre. Held og lykke...

3
Sang, hyleri eller vedvarende gråd. Nej, søvnen har ikke indfundet sig. Put videre.

4
Kreativ leg med modellervoks, bilbaner, katteunger eller lignende. Rigtig mange eksperter på området peger i retning af, at den slags aktivitet også er ensbetydende med, at dit barn på ingen måde sover. Heller ikke, selvom modellervoks-legen foregår under dynen.

5
Igangværende toiletbesøg (igen!). Forskning og konkrete iagttagelser viser, at sovende børn på toilettet findes, men de er sjældne, især i Danmark. Konklusion: Putte-session ikke afsluttet.

6
Frivillig håndtering af støvsuger (min. 1200W). Dit barn er helt klart vågent, men der er dog positive ting ved situationen: Dit barn er med sikkerhed træt, for støvsugerfinten er for mange børn sidste vej ud af sengen. Desuden bliver gulvet rent.

7
Konstruktion af lufthavn med tilhørende andedam og badeand i Minecraft på iPad. Der er mindst 97 procent sandsynlighed for vågenhed. Afvent afladede batterier eller afbryd wifi-forbindelsen.

8
Konstruktion af lufthavn med tilhørende andedam og badeand i Minecraft på mobiltelefon. Se pkt. 7.

9
Konstruktion af lufthavn med tilhørende andedam og badeand i Minecraft på laptop. Se pkt. 7.

10
Surdejsbrødbagning. På FN’s top 100 liste over klokkeklare indikationer på vågne børn. Husk at varmluft- funktion forkorter bagetiden med cirka 12 procent.

11
Håndtering af musikinstrumenter (uanset niveau og genre). Et tydeligt tegn på intens vågenhed med risiko for følgevirkninger i form af opvågnende søskende. Put guitaren væk og put videre.

12
Medvirken i protestmarch, demonstration eller trækrammeri. Udover at være et oftest positivt tegn på socialt engagement, er det desværre også et meget tydeligt tegn på, at dit barn ikke sover. Slet ikke.

13
Politiske diskussioner med kværulerende nabo gennem åbent vindue. Et tydeligt tegn på både socialt engagement og vågenhed, og som samtidig indikerer, at der er forøget risiko for, at barnets retoriske evner kan komplicere putteritualet.

14
Mindreårig kørsel ud af indkørsel i familjeejet køretøj. Denne aktivitet kan med fordel afsluttes omgående for at forbedre chancerne for at opnå snarlig i-søvn-faldning. Og minimere risiko for ibrugtagning af køretøjets kaskoforsikring.

15
Ombygning, tilbygning, renovering eller opførsel af etagebyggeri. Såfremt disse aktiviteter lever op til gældende lovgivning, og byggetilladelse er indhentet, kan aktiviteterne komme hele familien til gavn, men det vil uden tvivl forlænge aftenens putning markant.

16
Gentagne slag i hovedet på den puttende forælder
kombineret med konkrete udtalelser som eksempelvis “mooooooar”. Nope. Guldklump sover ikke. Men du gjorde! Vågn op og kom ind i putte-kampen igen.
Denne liste er udarbejdet i samarbejde med børneombudsdamen og vilter.dk og er os bekendt komplet. Eventuelle manglende punkter kan tilføjes i kommentarfeltet.

vilter.dk - et velmenende site for (endnu ikke) sovende børn

0 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*