Xia

Hvem er:

Xia

– en kinesisk kvinde fra både gamle dage og vores dage

 

Se alle vores karakterer
Vilter fortæller:

Kender du en kinesisk dame? Kender du en kinesisk dame som er flere hundrede år gammel? Kender du en kinesisk dame som er flere hundrede år gammel som kan tage dig med gennem en hemmelig tunnel under den kinesiske mur?

Nå, så det gør du ikke? Så er det på tide du møder Xia. Hun er den eneste (indtil videre…) som kan tage turen gennem den Kinesiske Tunnel fra vores dage tilbage til gamle dage. Hun har langt gråt hår og enkelt tøj. Om man ikke ved bedre, kan man tro at hun er hvilken som helst fattig kinesisk landsbybo. Men der er meget mere ved hende end som sådan.

Hun kommer fra den fredelige fiskerby Den Stille Flod (eller 沉默的河 som de lokale kalder den) som ligger ud til Yangtze floden. Eller, det gjorde den i hvert fald i gamle dage. Om du kan lide at besøge gamle dage, skal du holde udkig efter Xia! Hun er en af de få som kan tage dig med tilbage til den gang alt var for længe siden.

Det som måske er mest specielt ved Xia er at hun er usynlig for almindelige mennesker i vores tid. Det kræver at man er en meget særlig person eller at man drømmer for at man skal kunne se hende. Er du ikke ret særlig? Ha, selvfølgelig er du det, ellers ville jeg aldrig overveje at tage dig med i mine drømme!

Xia siger ikke så meget. I hvert fald ikke noget som ikke er vigtig. Hun er meget klog og har et stort hjerte. Men hun kan også blive vred. Så er det en god idé at holde sig væk. Man kan se det i hendes øjne, det er som om der er tusinde lyn som prøver at slippe ud fra bag dem når hun bliver sur. Men det er nu meget sjældent. Når man har levet så længe som hende, skal der meget til for at gøre en sur. Det kommer du selv til at opdage om nogle hundrede år.

Xia er Den Kinesiske Tunnels vejviser. Hun er den eneste som kan komme levende igennem tunnelen. Den er en tunnel fra vores tid til gamle dage i Kina. Den tur gad jeg godt tage! Min bedste drømmeven, tror du ikke godt at vi kan blive de første som kommer levende igennem tunnelen sammen med Xia?

Håber vi ses i nat, min ven.
Hilsen verdens bedste drømmepilot

Vilter Ørngot

Du kan læse om Xia i følgende historier: