Tottenhotterne

Hvem er:

Tottenhotterne

– vildbasser fra den afrikanske savanne

 

Se alle vores karakterer
Vilter fortæller:

Jeg har aldrig mødt nogle så hidsige og vildbassige som tottenhotterne. De bor på den afrikanske savanne, er ganske små og har langt strithår i vilde farver!

Første gang jeg mødte en tottenhot, var jeg nær blevet løbet ned af en struds. Tottenhotter er nemlig vilde med at ride på struds og laver næsten ikke andet end at rede deres lange, strittende hår og øve sig i at vinde strudsevæddeløb på den afrikanske savanne.

Nå, men jeg var engang på besøg hos min gamle ven, Høvding Henning, der bor på den afrikanske savanne, og han bad mig tale med tottenhotterne, som er et folk, der holder til ude i sandbjergene. De er vildt hidsige og laver altid en farlig ballade til det årlige strudsevæddeløb, så jeg skulle tilbyde dem en kistefuld chokolade og 44 skumdelfiner for at holde sig væk.

Men da jeg kom ud til dem, sendt de først en masse arrige strudse imod mig, og de skød med pile og råbte TOT! TOT! HOT! HOT! meget højt efter mig, så jeg tog benene og kisten med chokolade på nakken og sørgede for at komme i sikkerhed.

Derfor ved jeg faktisk ikke så meget om tottenhotterne. Nogen siger, at de er blevet så sure, fordi der aldrig er nogen, der har givet dem et kram. Ikke engang deres mor, for tottenhottere krammer ikke. De aer ikke engang hinanden på kinden eller spørger: Har du haft en god dag i dag?

Jeg har en onkel, som er lidt på samme måde. Han sidder bare i en lænestol hele dagen med en pibe i sin sure mund og vil ikke forstyrres, mens han læser avis. Jeg vil godt vædde på, at der aldrig er nogen, der har taget ham med på en fantastisk drømmerejse. Og prøver man aldrig at drømme dejligt, bliver man nemt sur.

Måske er det det, der også er galt med tottenhotterne: De sover dårligt! Der er jo drønvarmt i Afrika, og det kan være svært at falde i søvn, hvis man sveder. Eller også er det deres lange, stive hår, der gør det svært at falde til ro på puden om natten. Nogen burde tage dem til frisøren. Men det bliver ikke mig, næh nej, jeg skal ikke have flere arrige strudser og spidse pile efter mig.

Måske du kender en meget meget sød dame, som kan putte tottenhotterne om aftenen og ae dem på kinden og fortælle dem gode godnathistorier?

Håber vi ses i nat, min ven.
Hilsen verdens bedste drømmepilot

Vilter Ørngot

Du kan læse om Tottenhotterne i følgende historier: