Skykongen Knud

Hvem er

Skykongen Knud

– kongen over alle skyer og Vilters gode ven

 

Se alle vores karakterer
Vilter fortæller:

Jeg har mange konge-venner, men Skykongen Knud er den eneste, der bor oppe over skyerne. Og så er han ham med den dybeste stemme.

Der sker meget mere oppe over skyerne, end man lige skulle tro. Og hvordan ved jeg så det? Ja, det kan jeg takke min gode ven Skykongen Knud for.

Knud har sit eget slot over skyerne og en hel hær af skyllinger (det er sådan en slags små skyer formet som kyllinger – læs meget mere om dem HER). Der er ham, der bestemmer, hvad man må og ikke må højt oppe i himlen, så da jeg en dag kom drønende i mit flyvende skib Lakridsalia, blev jeg stoppet af hans sky-politi. Jeg sejlede alt for stærkt, sagde de, men jeg protesterede og sagde, at der jo ikke var noget, jeg kunne støde ind i andet end skyer.

Og det var der, det gik op for mig, hvor stor en verden der faktisk findes deroppe. Udover slottet og skyllingerne er der mange og lange rulletrapper, så skyerne nemt kan komme op og ned og frem og tilbage. Der er også store tørrerum, hvor skyerne kan flyve hen og blive tørre og varme efter et stort, vådt regnvejr.

Der er selvfølgelig også en masse butikker. Især Skytex er populær. Her kan man købe hagl, hvis man er blevet træt af bare at regne med regn. Man kan købe store snemaskiner, hvis man ikke selv kan lave nok sne til, at børnene nede på jorden kan lave ordentlige snemænd. Man kan også købe candyfloss, skysovs og skyskrabere.

På legepladserne kan man få sig en rundtur i skypumperne eller jage efter skygger. I kirken kan man blive skybrud, og bliver man træt, er det nemt at finde sig et skydække at falde i søvn under. Og det hele tilhører Skykongen Knud.

Men da jeg sad der i sky-fængslet, fordi jeg havde sejlet for stærkt, kom kongen forbi for at høre, om jeg mon kunne hjælpe ham med et problem. Der var nemlig en skrækkelig regnorm i hans skyrige, som åd regnskyer og ødelagde alt muligt. Det ville jeg selvfølgelig gerne hjælpe med, og sammen fik vi fanget den farlige regnorm. Lige siden har vi været venner. (Jeg håber ikke at regnormen flygter på et tidspunkt bare…)

Der er faktisk ganske ofte, at jeg tager mine drømmevenner med op til Knuds rige, for der er så flot, og der sker altid noget sjovt. Har du været med mig og besøgt Knud endnu? Ellers kan vi måske gøre det i din drøm i nat!

Hilsen verdens bedste drømmepilot

Vilter Ørngot

Du kan møde Skykongen Knud oppe i skyerne i følgende historier: