Skyllingerne

Hvem er

Skyllingerne

– skøre, flyvende væsener i Skykongens rige

 

Se alle vores karakterer
Vilter fortæller:

 

Du kan være helt sikker på, at Skyllinger kun findes i mine godnathistorier. For hvis de fandtes i virkeligheden, ville himlen være så sjov at kigge på, at alle bare ville ligge på ryggen og se på skyer dagen lang.

Første gang, jeg så en Skylling, troede jeg, at jeg drømte. De er godt nok nogle sjove typer! Det var under mit første besøg hos [Skykongen Knud]. De arbejder for Knud og laver alle mulige vigtige ting oppe i skyerne. Og de er rigtig gode til at samarbejde – det ved de bare ikke.

En Skylling ligner lidt en blanding af en sky og en kylling. Nogle siger, at det var sådan, de fik deres navn, men det ved jeg nu ikke. Hvis man kigger hurtigt, ligner de faktisk bare små skyer. Det er derfor, du ikke får øje på dem nede fra jorden. Men når du kommer tættere på, kan du se, at de har korte ben og arme og et lille hoved der, hvor hoveder plejer at sidde. Okay, de ligner faktisk hvide kyllinger med arme i stedet for vinger.

Skyllingerne hjælper Skykongen Knud med at holde styr på alle skyerne. De sørger for eksempel for at flytte rundt på regnskyerne, så det ikke regner det samme sted hele tiden. (Selv om det måske virker sådan en gang imellem der, hvor du bor.)

Hver dag flyver Skyllingerne hen til skyslottet og aflægger rapport. De elsker at rapportere og holde styr på skyerne. Og de er rigtig gode til det. Men heller ikke så meget andet. De er ikke særlig meget klogere end de kyllinger, de ligner.

Det mærkeligste ved Skyllingerne er, at de tror, at de er en og samme sky allesammen. Hvis du prøver at forklare dem, at der findes mange Skyllinger, bliver de forvirrede og begynder at tale om noget andet. De afslutter ofte hinandens sætninger og lægger slet ikke mærke til, at de jævnligt bumper ind i hinanden.

Hvis du bare husker, hvad jeg har fortalt dig her om Skyllingerne, så bliver du ikke lige så forvirret som dem, næste gang du møder dem i en godnathistorie! Vil du med mig på eventyr blandt skyerne snart? Jeg har jeg de rigtige [drømmebolsjer] parat til dig!

Luftige hilsner,

Vilter Ørngot

Du kan læse om Skyllingerne i følgende historier: