Borgerforslag: Mere voksentid til småbørnsforældre

Borgerforslag: Mere voksentid til småbørnsforældre
25. februar 2019 Anders Larson
Borgerforslag: mere voksentid

Det er velkendt, at småbørnsforældre formentlig er den mest pressede befolkningsgruppe overhovedet. De skal passe børn, kærlighedsliv, karriere og hundeluftning på samme tid. Hvis det skal lykkes, kræves der tid til restitution. Voksentid. Uden børn.

Vilters borgerforslag om mere voksentid

Den tid findes typisk kun om aftenen. Alt for mange børn har dog ikke respekt for sovetider eller forældrenes behov for voksentid. Småbørnsforældre har oftest ikke overskud til selv at bekæmpe denne udvikling. Derfor er der brug for lovgivning på området.

Dette borgerforslag går på, at indføre uforstyrret voksentid hverdagsaftener efter kl. 20.30. Voksentiden er frivillig, og kan fravælges med dags varsel, men skal ved behov kunne benyttes uden forudgående varsel. Forslaget omhandler også indførsel af uafbrudt nattesøvn af passende længde.

Der er ingen fastlagte præferencer for hvad voksentiden må eller skal bruges til, men der peges på aktiviteter som vinindtag (moderat), online gambling, nabospionage, astanga yoga samt sengetøjsgymnastik.

De to hovedpunkter i forslaget er:

1. Loven om mere voksentid til småbørnsramte forældre (20.30-reglen)

2. Loven om mere og mindre afbrudt søvn til småbørnsindehavere (6-timer-i-streg-reglen)

Punkt 2 kan konkret løses med hjælp af udvalgte farmaceutica. Der findes flere effektive midler mod søvnproblemer, også kaldt hypnotika, som med fordel kan overgå til receptfrit håndkøb. Omend videnskaben påpeger at hypnotika fremkalder en kunstig søvn (som ligner, men ikke kan sidestilles med naturlig søvn), viser spørgeskemaundersøgelser blandt udmattede forældre, at kunstig søvn er at foretrække frem for akut mangel på naturlig søvn. Det skal dog pointeres, at forældrene opfordres til nøje at følge doseringsvejledningerne. Små børn skal som udgangspunkt kun bruge små mængder (eller små piller) for at opnå ønsket virkning.

Punkt 1, mere voksentid, kan ikke løses med medicin, hverken fra håndkøb eller på recept. Vi foreslår derfor at der nedsættes en ressourcekrævende kommission, (herefter kaldet Voksentidskommissionen) til at afdække mulighederne for succesfuld implementering af loven. De områder som Voksentidskommissionen skal undersøge nærmere bør omfatte (men ikke begrænses til):

  • Hypnose og anden søvnfremmende psykologi
  • Korrekt brug af, og udvikling af tidssvarende godnathistorier
  • Søvndyssende sengetøj
  • Virkningen af varm mælk og andre mejeriprodukter

Som formand for Voksentidskommissionen foreslås Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers. Ministerens omfattende cv vidner om vidtgående brug af voksentid, kombineret af besiddelse af børn i voksentidsforstyrrende alder. Ministeren kan passende benytte sig af 20.30-reglen for at varetage opgaven som Voksentidskommissionsformand. Borgerforslagstillerne, Drømmepiloterne Aps’s Anders Larson og Lars Henriksen (selvudnævnte statsautoriserede godnathistorieeksperter) melder sig frivilligt til højtlønnet arbejde for Voksentidskommissionen med fokus på området søvnfremkaldende fortællinger.

Borgerforslaget er fremlagt af Anders Larson og Lars Henriksen fra vilter.dk. Det forventes støttet af bl.a. Dansk Vinavlerforening, After Eight (v/ Nestlé) og Facebook – det sociale medie for mennesker over 30 og andre gamle mennesker.

Når du underskriver borgerforslaget, støtter du ikke kun den moderne danske lovgivning vedrørende forældres ret til egentid. Du deltager også i lodtrækningen om en t-shirt (størrelse xm), sandsynligvis signeret af føromtalte Tommy Ahlers (eller hans særlige rådgiver).

Og for at det ikke skal være løgn (det ville jo være usandt), modtager du også 3 voksentidsfremkaldende og absolut gratis godnathistorier med Vilter Ørngot.*1

Støt borgerforslaget og få gratis godnathistorier

– udfyld formularen

*Nogle vil kalde dette for bestikkelse. Vi foretrækker at betegne det demokratifremmende foranstaltning.

Hvis du allerede har modtaget Vilters gratis godnathistorier, er det en fordel (for os…) om du deler borgerforslaget på Facebook. Tak.

Evt. moralsk støtte kan sendes til vores hovedkvarter med Post Danmark – vi har tid til at vente på den.

Evt. usandheder og andre ikke-sande påstande eller udsagn i dette forslag skal selvfølgelig tilskrives Vilter ?

 

 

0 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*