Iqbal og Vilter

Mødet mellem Vilter og Iqbal

Anders Larson og Lars Henriksen stiftede vilter.dk i 2018 med det formål at gøre det sjovt for børn at komme i seng – og samtidig give forældrene mere voksentid om aftenen. De var selv blevet trætte af at læse de samme kedelige historier for deres børn og begyndte derfor selv at finde på nogle. Samtidig gav de deres børn hovedrollen i historierne – og det virkede! Børnene fik den bedst mulige afslutning på dagen. I dag har flere end 12.500 børnefamilier haft glæde af Vilters digitale godnathistorier med barnet i hovedrollen.

Men det stopper ikke der. En dag fik Anders og Lars en god idé til, hvordan de kunne gøre historierne endnu bedre. De kontaktede Manu Sareen, som har skrevet nogle af de sjoveste og mest elskede børnebøger om drengen Iqbal og hans skøre familie. De spurgte ham: Hvad nu, hvis vi giver børn mulighed for at få hovedrollen i en vild historie sammen med Iqbal og Vilter? Manu svarede: Det er den bedste idé nogensinde!

Og sådan gik det til, at børn fra en gang i september 2020 kan købe den første af en serie af fysiske, personliggjorte bøger, som de selv indgår i, og hvor de skal hjælpe Iqbal og Vilter med at rode sig ud af den ballade, de har rodet sig godt ind i.

Manu Sareen på knallert sammen med Anders Larson Lars Henriksen

Anders Larson, Manu Sareen og Lars Henriksen
– den nye hårde bande i dansk børnelitteratur

Iqbal og Vilter personlig børnebog