Mogenster

Hvem er

Mogenster

– det slags monster, du rent faktisk håber på at finde under sengen

 

Se alle vores karakterer

Findes der egentlig monstre? Ja, selvfølgelig! Men de er ofte helt anderledes, end du tror. Tag bare min ven, Mogenster. Han er bange for mørke. Og især for monstre.

Vilter fortæller:

Mogenster er et mærkeligt monster. Han kan godt lide at ligge under børns senge, men ikke for at forskrække dem. Han kryber derind, når han selv er forskrækket! Så ligger han der og ryster af skræk over, at nogen skal forskrække ham. Det er ganske skrækkeligt!

Det er meningen, at monstre skal være store og farlige, men Mogenster blev født ret lille og har aldrig haft lyst til at være farlig. Han vil hellere læse bøger og dufte til blomster og måske tage et spil UNO, hvis han ellers tør.

En del af problemet for Mogenster er, at han er mørkeræd. Han tror altid, at der gemmer sig noget farligt der, hvor han ikke kan se noget. Hans mor har fortalt ham 117 gange, at mørke bare er luft uden lys i, men han bliver bange alligevel.

Nogle af de andre monstre griner af ham. Men jeg har sagt til Mogenster, at han ikke skal være ked af det, for det er kun dumme og tarvelige monstre, der kan finde på at gøre børn forskrækket i deres drømme. Drømme er jo til for at gøre søvnen så dejlig som mulig, og hvem gider så se på et grimt monster, der står og skaber sig bag en dør eller ligger og brummer under en seng?

Under alle omstændigheder skal du vide, at langt fra alle monstre er uhyggelige. Mogenster er for eksempel vildt sød og god til at lave huler, hvor man kan spise kiks og lave sjove ansigter med en lommelygte. Og så viser han gerne ned ad trappen til sit værelse, der ligger under en hemmelig dør i gulvet på dit værelse!

Hilsen,

En der ikke er bagne for monstre

PS. Vidste du at der findes en som næsten ligner Mogenster på en prik? Han hedder Grønster. Det var ret sjovt at se dem sammen første gang de mødtes.

Du kan læse om Mogenster og Grønster i følgende historier: