Vilters Leksikon for Børnebandeord

Ny bog: Vilters Leksikon for Børnebandeord

Bander børn for lidt? De bander i hvert fald for grimt! Det vil ny bog ændre på. 

Vilters Leksikon for Børnebandeord vil revolutionere måden, børn bander på. For selvfølgelig skal de bande – det er den bedste måde at sætte strøm til følelserne. Men hvad nu, hvis det ikke lød så grimt, og frustrationer blev skiftet ud med latter?

Forfatterne Lars Henriksen og Anders Larson har skabt 50 sjove, skøre og ret så alternative børnebandeord, der ligger lige så godt i munden som voksenbandeord, men lyder meget pænere.

Forbandet gode fortællinger

Til hvert børnebandeord hører naturligvis historien om, hvordan ordet er opstået. Det er verdens bedste drømmepilot, Vilter Ørngot, som fortæller de skøre historier. De er opdelt i 10 kapitler, herunder. “Til når man slår sig (sygt meget)”, Til når man ærgrer sig gul og grøn og blå og lidt lilla og “Når man bliver drøn-forskrækket”. På den måde sikrer bogen, at barnet altid har et passende bandeord ved hånden. Og Vilter garanterer samtidig, at leksikonet er særdeles velegnet til højtlæsning med lattergaranti for børn og voksne. Både i børnehaven, i skolen og ved sengetid.

Ikke kun for sjov

Lars Henriksen og Anders Larson har siden 2018 stået bag vilter.dk og appen Vilters Godnathistorier, som tilbyder godnathistorier med barnet i hovedrollen. Vilters Leksikon for Børnebandeord er deres fjerde bog med drømmepiloten Vilter Ørngot, og den er ikke kun for sjov, siger Lars Henriksen:

“Jeg voksede selv op med alternative bandeord og forsøger ihærdigt at føre den arv videre, for jeg er ret træt af at høre mine børn sige fuck og det, der er værre,” siger han. 

“Jeg tror ikke, vi som forældre kommer nogen vegne med at forbyde børn at bande eller skælde ud, når de gør det. Vi bander jo også selv. Børnene skal have et godt alternativ, og her virker børnebandeord godt, så længe de har samme saft og kraft. Og bliver serveret med lidt humor. For zlatan da. Eller for helgoland! Det fungerer altså fint og lyder meget pænere. Og uden at lyde frelst eller noget, så er der måske også et par forældre eller to, der burde lade sig inspirere,” siger Lars Henriksen. 

“Børn har lige så meget brug for at bande som voksne, men af en eller anden grund lyder det værre, når ordene kommer ud af en syvårigs mund,” tilføjer Anders Larson.

Vilters Leksikon for Børnebandeord udkommer på Forlaget Muusman den 16/6 2022, så hvis du efter den dato hører nogen råbe Hold din kajkage! For fisenføjsen da! Eller For finken da! Ja, så ved du, hvor det stammer fra.

Kontakt:
Lars Henriksen – lars@vilter.dk – 5120 7360
Anders Larson – anders@vilter.dk – 2617 7298

 

Pressebilleder – klik for at downloade

Fotokreditering: vilter.dk

Vilters Bandeleksikon opslag

Pressebilleder Anders Larson og Lars Henriksen

Klik for at downloade i høj opløsning. Fotokreditering: Mette Frandsen

Vilter Ørngot - drømmepilot